עוד על יעילות ויטמין D 

אקוסאפ
כן גם בארצנו שטופת השמש ישנו מחסור חמור של הויטמין ל-80% מהאוכלוסיה.              כל המחקרים שנעשים בשנים האחרונות מגדירים את המחסור בויטמין D כמגיפה המתפשטת ומלווה בהשלכות חמורות.
כבר הוכח מעל כל צל של ספק שויטמין D משפיע על מערך עצום של תמיכה בבריאות כלל מערכתית.

מי שדואג לבריאותו צריך לדעת שצריכה של ויטמין די תשפר משמעותית את הבריאות ותפחית את הסיכון לסרטן, סוכרת נעורים, מחלות אוטואימיוניות, סוכרת, סרטן המעי הגס, אוסטאופורוזיס וכו’.
ברזל לטבעונים וצמחונים

האם כל סוגי ויטמין D זהים? ומה ההבדלים בניהם?
ויטמין D3 ליפוזומאלי זו הצורה הטבעית והנספגת ביותר של ויטמין D. התהליך נעשה על מנת להבטיח את הספיגה הגבוהה ביותר בגוף.
התהליך הליפוזומאלי יוצר מבנים כדוריים הנקראים ליפוזומים, כל ליפוזום הוא כדור שעטוף במעטפת שומנית של פוספוליפידים  וכל ליפוזום כזה יכול להיות משונע במחזור הדם ולהיספג ישירות בתאים בצורה אופטימלית.
לפרטים נוספים על ויטמין D מוזמנים להוריד את החוברת שיצרנו עם כל המידע שחשוב לדעת על ויטמין D. 

ברגע שנוטריינטים עוברים את התהליך הליפוזומאלי יכולת הספיגה שלהם עולה פי 5 דרך הציפוי הפנימי של מערכת העיכול. התהליך הליפוזומאלי מייצר מקבץ קטן של מולקולות שומן כדוריות אשר מסיסות בסביבה המימית של המעי הדק. הליפוזומים הן היחידות הבסיסיות של הגוף מכיוון שהן עטופות באותו חומר גלם מהם עשויים התאים בגופינו – פוספוליפידים.

העובדה שהויטמין מיוצר בטכנולוגיה ליפוזומאלית מאפשרת לקחת אותו בכל זמן, עם או בלי אוכל, ומכיוון שהמוצר מגיע בנוזל קל מאוד לטפטף אותו על אוכל או במרק או לבלוע ישירות, בנוסף לאפשרות להוסיף אותו למעט מים.

 

כיצד בודקים ויטמין D בבדיקות הדם?
כשבודקים ויטמין D בבדיקות הדם לפעמים לא יהיה רשום “ויטמין D”, אלא OH-25 , הכוונה היא לאותו הדבר. כיום, מומחים ברחבי העולם ממליצים שהרמה האופטימלית של ויטמין D בדם תתחיל מ-55- 50 ng/ml  (115 -128 nmol).
שמירה על טווח זה ואפילו על מספרים גבוהים יותר יתנו לך את ההגנה הגבוהה ביותר.
גבול הצריכה המרבית של נטילת ויטמין D המקובל בקרב רוב מוסדות הבריאות, הוא 2,000 יחב”ל. מצד שני, המועצה למזון ולתזונה של מוסדות הבריאות הלאומיים (NIH) של ארצות הברית, מקור רשמי בהחלט, קובע את הרמות הבטוחות של ויטמין D עד 4,000 יחב”ל ליום.
חברות המעבדה נותנות לנו טווח מאוד לא קשור לבריאות האופטימלית. וקובעים ערכים “שבנורמה” לפי הערך הממוצע באוכלוסיה, כלומר טווח שנועד למנוע פתולוגיה קיצונית ולא טווח שיאפשר לנו להיות בריאים יותר.
הכמות הנכונה של ויטמין D על סמך המחקרים העכשויים בעולם הוא לפחות  50 ng/ml  ומעלה בכדי שנהיה באיזור הבטוח.
מעבדות שונות מודדות ויטמין D באמצעות אחד משני המדדים הבאים: ng/ml (ננוגרם למיליליטר) או nmol/L (ננומול לליטר). כאשר מעיינים במחקרים או בבדיקות הדם שעשיתם, יש לדייק ואסור להתבלבל, כי היחס בין שני המדדים הוא יחס של 2.5:1. למשל, טווח הנורמה לפי קופות החולים מתחיל ב-30 ng/ml או ב-75 nmol/L. רמות אלו זהות זו לזו.

במילים אחרות, אם בבדיקות הדם שלכם רשום ויטמין D ביחידה nmol/L, עליכם לחלק את המספר ב-2.5.

מדי קיץ אנו עדים למסעות ההסברה של האגודה למלחמה בסרטן שמתריעים בפני נזקי השמש.

ואכן חשיפה ממושכת לשמש מעלה את כמות הרדיקלים החופשיים, גורמת לקמטים ומעלה את הסיכון לסרטן.

העור שלנו מייצר ויטמין D מחשיפה לאור שמש, אבל בחודשים מסוימים של השנה – כלומר בנובמבר, דצמבר, ינואר, פברואר ומרץ גם בארצנו שטופת השמש 80% מהאוכלוסיה סובלים ממחסור בויטמין D , בניהם גם ילדים.

לכן אירגוני הבריאות בכל העולם ממליצים ליטול ויטמין D כתוסף תזונה. הויטמין שיהיה הטוב ביותר עבור העור יהיה זה שנספג בצורה האופטימלית ביותר. ויטמין D3 שנוצר בתהליך ליפוזומאלי הינו הויטמין בעל יכולת הספיגה הגבוהה ביותר. התהליך הליפוזומאלי מגדיל משמעותית את יכולת ההמסה, הספיגה, והזמינות הביולוגית של המוצר לעומת כל  ויטמין D אחר באמולסיה, כדור או נוזל.

חשיבתו של ויטמין D לילדים
דווקא היום, בעידן המודרני הילדים סובלים ממחסור חמור במיוחד של ויטמין D, הסיבה לכך היא שהילדים כיום מבלים את רוב זמנם בבתים, בכיתות בתי הספר, במעונות וגני ילדים, ופחות חשופים לשמש.

ויטמין D לילדים

אם יש מחסור בויטמין D אז גם לא מתבצעת ספיגה של סידן לשמירה על בריאות העצם. ילדים עם מחסור בויטמין עלולים לסבול מסיכון מוגבר לשברים ומחסור במינרלים חשובים המסייעים לגדילה והתפתחות תקינים.

הגוף שלנו זקוק ויטמין D בכל שלבי החיים, כולל בשלב הרחם. למעשה, אם את אישה בהריון או מתכננת להיכנס להריון תוספת של ויטמין D לתזונה שלך היא מומלצת ואף הכרחית.

היום החוקרים מבינים כי נשים שסובלות ממחסור בויטמין D בזמן ההריון יהיו בעלות סיכוי גבוה יותר שילדיהם יסבלו מאסטמה ובעיות התפתחותיות. כמו כן בשנים האחרונות מחקרים מראים שילדים שחסרי ויטמין D נוטים יותר לפתח סוכרת מסוג , טרשת נפוצה ,דלקת מפרקים, וקרוהן.

ויטמין D חשוב גם לתפקוד תקין של המערכת החיסונית ולבריאות השיניים.
image alt
x

#{title}

#{text}

#{price}